" LA MUNTANYA A SANT MARTI "

UN DELS MAJORS ESDEVENIMENTS ESPORTIUS I CULTURALS DEDICAT A LA MUNTANYA...

AL DISTRICTE DE SANT MARTI

A LA FARINERA DEL CLOT
AMB LA ORGANITZACIÓ DE
LES ENTITATS EXCURSIONISTES DE SANT MARTI






dimecres, 28 d’octubre del 2009

10ena mostra

Noticies en premsa i a la pagina Web de la FEEC, de la inauguraciò de la 10ena.



10a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya

Dimarts 20 de febrer s’ha celebrat al Centre Cultural La Farinera del Clot l’acte inaugural de la 10a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya del districte de Sant Martí, que es podrà veure en aquest centre fins el 3 de març. La 1a projecció del programa, a càrrec de l’alpinista basca Edurne Pasaban, ha donat el tret de sortida.

A l’acte d’inauguració, celebrat instants abans del passi de la projecció, han assistit el regidor del Districte de Sant Martí, Francesc Narváez, i els representants de l’AE Icària, l’AE Deu Dits, el Canyoning Club Punto Límite, la Colla Excta. La Senyera, la Secció Excta. Foment Martinenc i l’UE Sant Martí de Provençals, entitats organitzadores de la mostra.

També ha assistit el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Anton Fontdevila, així com l’escalador i alpinista català Joan Manuel Anglada (Club Muntanyenc Barcelonès).
La 10a edició de la mostra compta amb el suport institucional del districte de Sant Martí (Ajuntament de Barcelona) i la col•laboració de la Diputació de Barcelona, del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat i de la FEEC.

Edurne Pasaban i Kurt Diemberger a La Farinera
“Expedicions a l’Himalaya”, d’Edurne Pasaban, ha estat la projecció que ha inaugurat la mostra i també una de les més esperades. L’alpinista basca, que és la primera esportista espanyola que ha assolit 8 del 14 vuitmils, ha fet un repàs a les seves expedicions i les seves experiències a l’Himàlaia. Després, en el col•loqui, ha atès les preguntes dels assistents.
Pasaban havia coincidit unes hores abans amb l’austríac Kurt Diemberger (Villach,1932), un altre dels convidats il•lustres, a la roda de premsa de presentació de la mostra davant dels mitjans de comunicació, celebrada al matí. Els dos himalayistes van compartir taula amb Francesc Narváez, regidor del districte, i Manel Garcia, president de l’AE Icària.
Edurne Pasaban va reconèixer durant la roda de premsa que portava dos anys de relativa tranquil•litat o “transició”, durant els quals s’havia plantejat si realment volia continuar fent muntanya al més alt nivell. “Això de la muntanya és el que m’agrada i seguiré fent expedicions”, va sentenciar. Els seus plans la portaran a l’Annapurna el proper 28 de març i al Broad Peak durant l’estiu.
Abans que cap periodista pogués preguntar-li sobre el tema, Edurne Pasaban va parlar del repte del 14 vuitmils, del que va dir que “està allà i m’encantaria poder acabar-lo. Ja m’hi he ficat”. No obstant va recordar que “mai se sap el que pot
passar, i per això em plantejo les coses a curt termini. De moment aniré fent vuitmils.”
L’alpinista basca va demanar la intervenció de Kurt Diemberger quan se li va preguntar quin dels vuitmils que li quedava li donava més por. Diemberger, que s’havia presentat escuetament recordant els seus vincles amb alpinistes del País Basc i Catalunya, va destacar la dificultat del Kangchenjunga i la perillositat de l’Annapurna, per sobre de la resta.

Pasaban i Diemberger també van recordar algun dels episodis viscuts el 2004, any en què tots dos van coincidir al K2. En aquella ocasió, la muntanya va mostrar tota la seva duresa a l’alpinista basca, que va patir amputacions. L’austríac era al K2 amb una macroexpedició italiana que commemorava la primera ascensió.
Kurt Diemberger va aprofitar la roda de premsa per presentar el seu nou llibre “El 7º sentido”, que va definir com “el sentit que et diu: endavant!”, tot recordant un dels moments més crítics i boirosos de la seva ascensió al Chogolisa. L’austríac ha participat en més de 50 expedicions i és l’únic alpinista viu que té en el seu haver dos primers cims absoluts.
Ell mateix serà l’encarregat de presentar la propera projecció, que sota el títol “El 7º sentido. Vivir i sobrevivir entre 0 y 8.000m” tractarà més en profunditat les experiències i passatges que s’expliquen en el seu nou llibre.
Notícies relacionades: http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=3333


Informació facilitada per l’organització de la 10a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada